Önneköps IF - Sösdala 3-0 (2-0) 8 mars 2008, träningsmatch

Avbytare: Affe, KP, Mats

Målskyttar: Magnus ”Kogaren” Nilsson 2, Conny Malmros 1

Rapport:
Årets andra match för vår del gick mot blivande seriekonkurrenten Sösdala. Läget var ungefär som förra veckan med en hel hop folk borta; Jocke, Jonas, Hannes, Glenn, Johan, Ivan, Ralle och Micke saknades av olika anledningar.

Som vanligt började vi matchen aningen förvirrat och första 10 minuterna fick vi knappt låna bollen. Successivt kom vi dock mer och mer in i matchen, men vårt 1-0 mål kom dock väldigt överraskande. Det var Håkan som tog en löpning på vänsterkanten och hittade Kogaren som löpte in på första stolpen och stötte in bollen i mål.

10 minuter senare var det dags igen, ett nästan identiskt mål med skillnaden att Ceder stod för inspelet. Inte rättvist sett till bollinnehavet men det är ju inte det fotbollen går ut på. Fler mål blev det inte i första halvlek och vi hade nog inte fler chanser att rapportera om men i gengäld hade inte Sösdala mer än en enda chans i första halvlek trots ett uppskattningsvis 60-40 bollinnehav.

I andra halvlek tycker jag att vi tar tag i spelet och har väl så mycket boll som Sösdala. Det dröjer inte heller speciellt länge innan Conny mycket snyggt lobbar in bollen i bortre gaveln. Resten av andra halvlek är sedan ett mittfältskrig utan att det skapas speciellt många chanser på något av hållen. Närmst var nog Sösdala efter att jag nickade bollen i egen stolpe efter en kanske inte helt bra bakåtpassning. Vill inte hänga ut lagkamrater så jag säger inte vem som slog passningen (snällt va Ceder). Sista 10 trycker Sösdala på ganska hårt men vi håller, faktiskt utan några större problem, undan.

Sammanfattningsvis var Sösdala laget som sett över 90 minuter var det något bättre spelmässigt men vi skapade klarare chanser. Vårt fina försvarsspel och effektiviteten framför mål gjorde att vi vann. Bäst i Önneköp denna dag tycker jag att mittbacken Tonny och anfallaren Kogaren var men även Robin och Håkans kopiösa slit på mitten måste premieras.